Skånska skolbibliotek i världsklass

bild_702

DIK – akademikerfacket för kultur och kommunikation, hyllar årligen skolbibliotek som är fantastiska förebilder som bidrar till bättre resultat.Lerbäcksskolan i Lund är en av pristagarna.

Skolan är en av tre skånska skolor som fått utmärkelsen Skolbibliotek i världsklass.De övriga två skånska skolorna är Bäckagårdsskolan och Pauliskolan i Malmö.

– Skolbiblioteken har en viktig pedagogisk funktion som stärker elevers digitala och språkliga kompetens. Skolbibliotekarien är expert på informationssökning, källkritik och är ofta den bästa kunskapskällan på skolan när det kommer till hur till exempel en bild som hittats på internet får användas. Bibliotekariens roll är central för att vi ska få informationskompetenta elever, säger Jenny Engström i DIK:s expertgrupp för skolbibliotek.

Biblioteket på Lerbäcksskolan är till för både de som går på Lerbäcksskolan samt Oskarskolans elever.

Varje vecka kommer de yngre eleverna med sina lärare till biblioteket för att lyssna på högläsning och låna böcker.Bibliotikarie Emelie Sörensen besöker varje vecka de äldre klasserna och tipsar om böcker i något som kallas bokattaccker.

Sjundeklassarna Amanda , Katja , Alva och Julia tycker skolbiblioteket är bra.Tjejerna gillar att läsa fantasy , hästböcker och spännande böcker och brukar låna mycket.

bild_703

-Text och foto: Thomas Persson/nyheter7.se    E-post: nyheter7.se@sjobo.nu

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s