Kulturen slår upp portarna till julstöket

bild_589

Det traditionella julstöket på Kulturen pågår den 30 november och 1 december klockan 11-17.   I dagarna två bjuder denna stämningsfulla julmarknad på julaktiviteter för hela familjen. Och i friluftsmuseets hus från olika tider kan man se julens alla förberedelser på traditionellt vis. 

Under Julstöket myllrar det av hantverkare och försäljare inomhus och utomhus på Kulturen.  Det bjuds också på luciatåg, levande musik, julpyssel och doften av brända mandlar och glögg. I husen sprakar det i de öppna spisarna och det berättas historier om de som en gång bott och firat sin jul här.

– För många har det blivit en tradition att besöka vår julmarknad varje år, berättar Johanna Lisberg Jensen, programarrangör på Kulturen. Hela museet präglas av en genuin julstämning med plats för såväl gamla som nya traditioner.

På Kulturen har man anordnat julmarknad sedan slutet av 1960-talet och traditionen håller i sig. En nyhet för i år är att det görs knäckäpplen i Bosmålatorpet som besökarna gärna får vara med och provsmaka. Och runt om i husen pågår ännu mer julförberedelser än vanligt. Här finns julupplevelser för alla, oavsett ålder!

Öppettider: Lördag 30 november och söndag 1 december kl 11-17.

Entré: 90 kr, pensionär 60 kr, 45 kr för studenter, gratis för barn och Kulturens medlemmar.

 

-Pressmeddelande från: Kulturen Lund. Foto: Viveca Ohlsson Kulturen

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s