Soffta firade 5 år

bild_491

Ungdomarna i Tomelilla ville ha en fritidsgård i centrum.Den 8 oktober 2008 invigdes så fritidsgården Soffta i Sahlins gamla lokaler.Onsdagen den 9 oktober 2013 , fem år senare firades 5-årsjubileum på fritidsgården.

nyheter7.se besökte fritidsgården dagen innan firandet och träffade på Lucas , Melvin , Northina och Alva.På fritidsgården brukar de sitta vid datorn , måla på graffitiväggen , umgås med kompisar bland annat.

Det var full fart och stämningen på topp bland de ungdomar som kommit för att fira sin fritidsgård. Tårtan gick åt som smör i solsken samtidigt som de spelades turneringar och hängdes i soffor skriver Tomelilla Kommun på sin presssida.

– Vi har inte haft några större motgångar, säger Thomas Haskel , samordnare på Softa. Vår största framgång på fritidsgården är vår fantastiska personal utan dem hade de inte varit den fritidsgård det är idag. Även välviljan från politiker och tjänstemän har hjälpt oss för att nå så här långt.

Thomas berättar att det finns ett önskemål om ett stort allaktivitetshus som skulle göra det möjligt att vara en mer generationsöverskidande fritidsgård.

– Vi kommer fortsätta arrangera olika evenemang för våra ungdomar och har en spännande aktivitet i december. Vi har tänkt vara med på Musikhjälpen och kommer ha öppet från kl. 15.00 den 13:e december fram till kl. 15.00 den 14:e december. Vi kommer visa Musikhjälpen live på storbild och ha en rad olika aktiviteter i samband med evenemanget, säger Thomas i en förväntansfull ton.

bild_489

bild_488

bild_490

-Text: Thomas Persson / Pressinfo från Tomelilla Kommun.
-Foto: Thomas Persson.    nyheter7.se@sjobo.nu

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s