Premiär för boktrampet i Skurup

bild_393

Lördagen den 7 september var det premiär för Boktrampet i Skurup arrangerat av Skurups Bibliotek.

Idén till boktrampet kom från bibliotekschefen Magnus Rydlöv.

-Jag cyklar ofta den vägen, säger bibliotekschefen Magnus Rydlöv. Då fick jag idén att göra en kul aktivitet för hela familjen som sätter fart på både hjärna och hjärta.

Starten skedde vid biblioteket och avslutades vid Svaneholms slott. Längs vägen fanns tipsfrågor om litteratur både för barn och vuxna.

Vad har då cykling med böcker att göra? På biblioteket tycker man att kopplingen är glasklar.Läsning är avkoppling och stimulans för fantasin.Och cykling fungerar på liknande sätt, kroppen arbetar medan tankarna löper fritt.Friskvård båda delarna.

När cyklisterna kom till viadukten under E65 var där ett stopp och där fanns Magnus placerad.Där kunde cyklisterna va med på olika aktiviteter som att träffa en hink med pilbåge eller med en boll.

-Den där vägbron är som ett rum som inte används, säger Magnus Rydlöv.Där är stort och rymligt och fridfullt.Man borde ordna en konstutställning där eller varför inte en konsert?

Framme vid slottet väntade bokpriser till de som svarat rätt på frågorna och barnen fick en rundvandring i slottets källare.

Att boktrampet skall bli en ny tradition hoppas Magnus på , dels för att locka besökare till biblioteket och dels för att uppmärksamma cykelvägen mellan Skurup och Svaneholm.

Några av dem som deltog i premiärupplagan av boktrampet var Hunter Donaldsson med barnen Amanda, Maya och William.

bild_394

-Text och foto: Thomas Persson.    nyheter7.se@sjobo.nu

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s