Kalvinknatet – Barnens stora löparfest

bild_320

Under maj och början av juni arrangerades Kalvinknatet , barnens stora löparfest.Förra året sprang sammanlagt över 14 000 barn något av loppen och i år räknar arrangörerna med nytt deltagarrekord.

Kalvinknatet är ett samarbete mellan Skånemejerier, MAI och lokala idrottsföreningar på de olika orterna som i år var 16 st till antalet i Skåne och södra Sverige.

I Kalvinknatet får barn från förskoleklass till och femte klass delta och banan som barnen springer är 1,5 kilometer lång , förskoleklasserna springer en lite kortare bana på 700-900 meter.

Alla barn som deltar i loppen är vinnare.Efter målgång fick alla deltagare medalj, en t-shirt och chokladmjölk.

– Genom att vara med och arrangera Kalvinknatet vill Skånemejerier uppmuntra barnen till rörelse, bra kost och hälsosamma vanor. Kalvins olika aktiviteter utgår från hälsocirkeln där kost, sömn, rörelse och sinnena är de viktiga bitarna, säger Marie Tiljander, Brand Manager Kalvin på Skånemejerier.
– Kalvinknatet är ett roligt och unikt löparrangemang för barn och ungdomar. I MAI bygger vi vår friidrottsverksamhet kring fem kärnvärden; kompetens, engagemang, gemenskap, fairplay och samhällsansvar och vi ser att Kalvinknatet innefattar dem alla fem! Det, tillsammans med den enorma glädjen som vi ser hos barnen, gör oss till mycket stolta medarrangörer av Kavlinknatet.  Ifjol sprang över 14 000 barn och i år tror vi på ännu fler. Intresset för löpning i Sverige är stort hos både stora och små löpare, säger Erica Mårtensson, klubbchef i MAI.

Måndagen den 6 maj var det dags för 2013-års första Kalvinlopp som gick i Ängelholm. Över 1 000 barn sprang i Hembygdsparken på måndagskvällen.15 maj gästades Ystad och 29 maj Sjöbo.

>> Bilder från kalvinknatet i Ängelholm-Ystad-Sjöbo.

– Text och foto: Thomas Persson.    nyheter7.se@sjobo.nu

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s