Landskronakarnevalen 5-13 juli

bild_301

Fredagen den 5 juli drog den igång och avslutas lördagen den 13 juli , ”Sveriges längsta pågående stadsfest” – Landskronakarnevalen som i år är nio dagar lång och omdöpt till Jubileumskarnevalen eftersom Landskrona i år fyller 600 år.

1992 grundades karnevalen som en av de första stadsfesterna i Sverige och är idag troligen Sveriges största karneval och lockar varje år 300 000 besökare.

Sista dagen av karnevalen går Karnevalståget genom staden och skall bli Sveriges största karnevalståg och kan visa upp deltagare från världens alla hörn.Temat i år är hav och strand.Tåget startat vid Folkets Hus kl 16 och avslutas vid de stora scenerna med en galen sambafest.

Under sommaren har Landskrona Danstudio haft sambaskola- lektioner i sambans ädla konst under ledning av Therese Asp Nielsen och Matilda Asp. Therese Asp är lärare på sambaskolan för tredje året och var karnevalsdrottning år 2000.Totalt 70 elever i olika åldrar uppdelade i två grupper har fått lära sig hur de ska föra fram rytm och glädje i Karnevalståget och på lördag är det så dags för ”examen” då de går med i tåget.Det är tredje året som dansstudion håller i sambaskolan. Studions rektor Lena Bergkvist är dessutom en av arrangörerna bakom karnevalen.

bild_302

>> Läs Landskrona Karnevalens karnevalstidning.

Av: nyheter7.se .    nyheter7.se@sjobo.nu

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s