Konsert om rättvisa och respekt

bild_144

Respekt – med rätt att uttrycka sig.Ja så heter konserten som hålls i Färsingahallen i Sjöbo på tisdagskvällen den 7 maj kl 18:30.En konsert som handlar om rättvisa, rättigheter och respekt.

Medverkar gör Kulturskolans körer , elever från femte klass från kommunens skolor samt Team Jakob-kören och Erik Segerstedt som gästartister.

Den 18 maj är Sverige och Malmö värd för Eurovisionsschlagerfestivalen.Isamband med detta har Region Skåne startat ett projekt ”Med rätt att uttrycka sig” som syftar till att ge barn möjlighet att göra just det på olika ställen i Skåne i samband med Eurovisionsschlagerfestivalen.Genom detta projekt har tisdagens konsert blivit möjlig.

Inför konserten har kulturskoleläraren Hallfridur Kristensson åkt runt och besökt femteklassarna ute på skolorna och övat på sång och dans med dem.Den 19 april besökte hon klass fem på Lövestad Skola.

Under hela förmiddagen övas det på låtar och rörelser.

Wilma Nilsson och hennes klasskamrater tycker det skall bli kul på konserten.Kul att träffa nya kompisar , sjunga och dansa , träffa Erik Segerstedth och Team Jakob och få autograf.

Biljetter till konserten säljs på alla bibliotek i Sjöbo kommun.

bild_145

– Test och foto: Thomas Persson.    nyheter7.se@sjobo.nu

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s