Nytt liv i Sjöbos Majblommeförening

bild_107

I flera år har Sjöbos majblommeförening legat i vila.Nu har den fått nytt liv igen,tackvare Lisa Ferligner , rektor på Nils Månssons friskola i Frenninge samt majblommeföreningen i Veberöd.

– Jag tillsammans med Bertil och Gulli på tomtemuseet i Sjöbo tyckte det var sorgligt att inte det fanns någon förening i Sjöbo berättar June Ljungqvist som är ordförande i Veberöd. Så efter lite jobb så fixade det till sig berättar June.

I Sjöbo bildades den första lokalföreningen redan 1910 , den nuvarande är den andra föreningen som funnits i Sjöbo.

Sedan 1907 har barnhjälpsorganisationen Majblomman arbetat för att förbättra barns villkor och bekämpa barnfattigdomen i Sverige.
– Vi får varje år in tiotusentals ansökningar från familjer som söker pengar för sina barns räkning. Ofta handlar det om sådant som de flesta av oss tar för givet. Det kan röra sig om kläder, glasögon, en cykel, fritidsaktiviteter. Med ett bidrag från vår insamling kan barnen vara med och dela gemenskapen med sina kompisar i skolan och på fritiden, säger Lena Holm, generalsekreterare för Majblomman.

-Vi ser ett stort behov ute på skolorna berättar Lisa.

På tisdagsförmiddagen den 16 april , dagen då försäljningen av majblomman startade träffar nyheter7.se Lisa Ferlinger och fyra av barnen som skall sälja i kommmunen , syskonen Linne a och Oscar samt Gustaf och David.Barnen har fått gröna ryggsäckar fulla med majblommor: kransar, blommor, dekaler och pins.

Blå, lila och gul är färgerna som pryder årets majblomma. I år kostar den lilla blomman 20 kr, klisterdekalen 20 kr, kransen 40 kr och pinsen 60 kr.

– Text och foto: Thomas Persson.    nyheter7.se@sjobo.nu

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s