Sportlovet: Bildreportage

bild_63

Vecka åtta var det sportlov i Sydsverige.Sportlovet har sitt ursprung i de så kallade kokslov som infördes 1940 för att spara på uppvärmningen av skolorna.Här följer ett bildreportage från veckan.

Discobad:
bild_43

bild_44   bild_45
Varje lov ordnar Sjöbo Simsällskap discobad i simhallen.Under tisdagen var det dags för sportlovets discobad med två pass , ett för årskurs F-4 och ett för årskurs 5-8.Åtta Stora ,tjocka svarta badringar ligger i bassängen som det klättras och hoppas på i en nersläckt simmhall och till discomusik strömmande ur simhallens högtalare.
>> Fler bilder från discobadet.

Sportlovskul i Tomelilla Sporthall:bild_46

bild_47  bild_48

Under några timmar på torsdagen fanns flera hoppborgar i olika storlekar uppsatta i sporthallen i Tomelilla.Via Ung Företagsverksamhet arrangerade Arboga tjejen Thilda Johansson som går sista året på Vasagymnasiet i Arboga Sportlovskul i fyra kommuner i Skåne under lovet, förutom Tomelilla även Vellinge , Kristianstad och Eslöv.

Varför detta? -Väldigt få aktiviteter som passar alla.Bra idé tyckte jag berättar Thilda.
Tre av barnen som var på plats var Wilma Nilsson , Joar Nilsson och Moa Jönsson-Bäckman.De spelar alla fotboll i Spjutstorps IF och tyckte det var kul på Sportlovskul.Under veckan har de spelat fotboll och varit med kompisar.

Prova på Capoeira:
bild_49

bild_50   bild_51
I Ystad kunde man under torsdagen prova på Capoeira i Österportskolans gympasal.Tre olika pass fanns det under dagen där ett av dem var inriktat bara för tjejer. Bara två dök upp , Agnes och Linn.En av deltagarna i Capoeira gruppen var 11-åriga Ulrika Olsson.
-En som vi känner tog mig hit,sen började jag.Har hållit på i 2 år.Svårast i början var att lära sig sparkar berättar Ulrika.

Prova på Fotboll:
bild_52   bild_53
Fotbollsakademin på Mackleanskolan i Skurup med Jonas Stridsberg i spetsen erbjöd under veckan prova på-fotboll i Nils Holgersson hallen.På torsdagen var det ett pass för barn födda 04/05.Något som är viktigt är de fyra k:na , Kamratskap , Kunskap , Kul och Kämpa.

Reptilshow-Skurup:
bild_54

bild_56   bild_57
Sköldpaddor, spindlar, ödlor, skorpioner och ormar.På torsdagen blev det biologilektion när Frank Madsen och hans assistent Thomas från Malmö Reptilcenter gästade Skurups Bibliotek.Reptilshowen är en populär aktivitet för alla sportlovslediga barn och ungdomar, men även vuxna.Med sig hade Frank och Thomas flera djur , både små och stora.Först ut var en kackerlacka,sedan skorpion , fågelspindel , vattensköldpadda , krokodilunge och ödla.Därefter var det dags för showens höjdpunkt , ormarna.Killarna Samuel och Fredrik fick komma upp och ha ormar runt halsen.

Prova på Brottning:
bild_59
Under lovet kunde man testa på brottning hos BK Pan i Sjöbo under ledning av bland annat Emil Persson från klubbens A-lag som började brottas vid 7-års ålder.Måns Olsson var ett av barnen som testade på brottning vid nyheter7.se besök.-Det var kul,har kompisar som brottas bertättar Måns.

Sportlovsaktiviteter hos Lalefa/Segwayskåne:
bild_60   bild_61
Hos Lalefa/Segwayskåne i Sjöbo ordnade under sportlovet sportlovsaktiviteter.En av dagarnarna kunde man hoppa i hoppborgar och någon av dagarna kunde man testa på att köra Segway och testa laserskytte.

Sportlovspingis i Köpingebro:
bild_62
På Tisdagen ordnade Köpingebro IF bordtennis sportlovscupen i bordtennis i byns sporthall med över 70 anmälda barn.En tävling som bara växer och växer.
>> Fler bilder från sportlovscupen i bordtennis.

– Text och foto: Thomas Persson.    nyheter7.se@sjobo.nu

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s