Femteklassare på Skåneleden

oktober_7

Under hösten har över 3000 femteklassare från tolv skånska kommuner för tolfte året i rad fått en heldag på Skåneleden under ledning av utbildade naturvägledare.Vandringarna är ett samarbete mellan Färs & Frosta sparbank och Stiftelsen Skånska Landskap med syfte att öka barnens intresse för djur och natur.

Nyheter7.se besökte Fulltofta Strövområde mellan Hörby och Höör torsdagen den 11 oktober och mötte upp Hörbyskolorna Älvdalsskolan och Långaröds Skola under lunchen.Hamnade först på fel ställe och träffade där på elever från Söderparksskolan i Löddeköpinge.

-Fin natur , har sett hästar , ekorre och skalbagge berättar eleverna från Löddeköpinge.
-Förmiddagen har varit jättebra berättar eleverna från Älvdalsskolan som gillar att vara ute i naturen.Har sett stora flugsvampar , tagit bilder , letat efter skatter med GPS berättar eleverna vidare.
Under den drygt sju kilometer långa vandringen får barnen lära sig mer om natur- och kulturhistoria , allemansrätt, naturens biologiska mångfald och människans sätt att bruka skogen.

Vid sidan av den guidade turen fick barnen också uppdraget att fotografera till en fototävling och Jenny Andersson från Älvdalsskolan visar en av bilderna på sin mobil , ett frostigt blad format som ett hjärta.Med bilderna tävlar klasserna om första priset , övernattning för hela klassen på Naturskolan Gladan i Snogeholm.

Skåneleden är över 100 mil lång och går kors och tvärs över det skånska landskapet.Leden är indelad i fem delleder . totalt 80 etapper.

oktober_8
Elever från Älvdalsskolan.

oktober_9
Elever från Långaröds Skola.

oktober_10
Lars , en av naturvägledarna.

oktober_11
Elever från Älvdalsskolan vandrar iväg.

– Text och foto: Thomas Persson. nyheter7.se@sjobo.nu

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s