Festival med föreningar och vilda djur

111_aug

Mellan den 17 och 24 augusti arrangerades den 28:e Malmöfestivalen med ett utbud på 702 programpunkter. Malmöfestivalen är den mest välbesökta festivalen i hela Sverige , ifjor besöktes festivalen av 1,4 miljoner besökare.Festivalen är också Sveriges äldsta.

nyheter7.se gjorde ett besök på festivalen söndagen den 19 augusti.Under söndagen var det föreningarnas dag på Gustav Adolfs torg och ett 70-tal av Malmös föreningar var på plats och visade upp sin verksamhet med information och uppvisningar.

Hemslöjden firar 100 år i år och med anledning av det hade festivalen ett hemslöjdstema , stickade och virkade föremål prydde hela festivalområdet , bland annat parkeringsautomater, stolpar, fontänen på Lilla torg och Karl X Gustav mitt på Stortorget hade klätts in i stickat.

Gustav Adolfs torg fanns läxhjälp Malmö på plats under festivalen.I Malmö är det färre elever som klarar ämnesprovet i svenska i årskurs tre än i riket i stort.I fjol klarade 68 procent av eleverna provet i Malmö medan siffran i riket låg på 78 procent och resultatet skiljer sig mellan de olika stadsdelarna i Malmö. Detta vill man förändra genom att i tidig ålder erbjuda läxhjälp till elever med svårigheter. Organisationerna bedriver redan i dag läxhjälp, men med mer pengar hoppas man kunna utöka verksamheten.Under festivalen lyckades man samla in 155 000 kronor och fått 300 nya volontärer vilket innebär 30 nya läxhjälpsgrupper.

Under söndagen fanns barnprogramsfiguren “Pax” hos Läxhjälp på Gustav.

Och på Palladium var det under dagen två konserter med djungelfest med vilda djur med Gitte Pålsson och Jozsef Homaly.

112_aug

114_aug

115_aug 116_aug

120_aug

119_aug

117_aug

118_aug

– Text och foto: Thomas Persson.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s