”Jubilee” med Cirkus Maximum

74_aug

Måndagen den 13 augusti besökte halländska cirkus Maximum Simrishamn.Det var ett av stoppen under den fullspäckade sommaren.På morgonen rullade man in i Simrishamn.Några timmar senare är tältet rest och artister redo för att underhålla cirkusbesökarna.

”Jubilee” heter årets föreställning av Cirkus Maximum. Det är cirkusdirektör Bengt Källquist 30:e produktion och enligt Cirkus Maximum är årets upplaga en av de vassaste upplagorna de någonsin har haft.

Många barnfamiljer var på plats och fick bland annat se akrobater, exotiska djur, clownen Totti och en farlig motorcykelshow. den populära motorcykelshowen som gör comeback efter att ha gjort en oerhörd succé för två år sedan.I år var även elefanterna tillbaka , något som är mycket uppskattat eftersom många anser att elefanter är en självklarhet på cirkus.I pausen kunde man besöka djurstallarna samt rida på kameler och hästar i manegen.

Cirkus Maximum är en av Sveriges största cirkusar.Helena Schicht är turnéledare.I 16 år har Helena levt och arbetat med cirkusen som när det inte är säsong ska planeras och organiseras.Under showen säljer hon bland annat program.

Årets show, Jubilee, påbörjades i Älvsered 28 mars och turnerar fram tills mitten av september då man avslutar i Göteborg.Då har man sammanlagt gjort 185 föreställningar på 156 platser.

75_aug

76_aug

– Text och foto: Thomas Persson.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s