SM-kval till ”Sverige starkaste man” hölls i Sjöbo

19_aug

Lördagen den 4 augusti hölls tävlingen ”skånes starkaste man” på Sjöbo Idrottsplats.Sjöbobon Johan Espenkrona var arrangör för tävlingen som också var SM-kval till ”Sveriges starkaste man” som hölls den 18 augusti i Göteborg.

Johan blev fyra på SM i fjol och var förstås favorit på hemmabanan men var redan redan innan lördagens tävling klara för SM efter kval i Gnosjö.

Deltagarna i Sjöbo kommer från hela landet , totalt var 20 man var anmälda till tävlingen men på grund av skador utgick tre.

De 17 återstående fick börja med att på tid och en viss sträcka, bära ett ok på 350 kilo. Nästa moment var att välta ett jättestort däck, på 460 kilo.

De 150 i publiken på läktaren hejar och håller tummarna.Ivrigast av dem alla var Ingalill Espenkrona , mamma till Johan och 12-åriga Kimberly Papp som hade Johan som idol och ville att han skulle vinna.

Efter de två första grenarna räknades den tävlandes sammanlagda poäng ihop och de tio bästa gick vidare till nästa nivå med att lyfta bilen , apollon och slutligen ett medley.

Segrare i lördagens tävling blev Martin Forsmark , polis från Gävle.Han vann samtliga grenar.Tvåa blev Matti Jörlén, trea blev arrangören själv Johan Espenkrona, fyra Stefan Bergqvist och femma Joakim Gustavsson.

Jörlén och Espenkrona var redan innan lördagens tävling klara för SM medan Martin Forsmark, Stefan Bergqvist och Joakim Gustavsson kvalade in.

20_aug
Johan Espenkrona.

21_aug
Vinnaren , Martin Forsmark.

22_aug
Ingalill Espenkrona , mamma till Johan och 12-åriga Kimberly Papp

– Text och foto: Thomas Persson.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s