Helmut Grassl vann SM i grässlalom

104_juli

Det är fredag den 20 juli och portarna är på plats i skidbacken i Brösarp.På fredagseftermiddagen arrangerade Bask(Brösarps Alpina Skidklubb) SM i paralellslalom.På gräs alltså. Sveriges första inofficiella grässlalom-SM.

Grässlalom är populärt i Östeuropa och i Asien och lika stort som skidåkning på snö. Utrustningen är nästan densamma som på vintern med pjäxor och stavar men skidorna ser annorlunda ut.

Deltagare från hela Sverige hade kommit till tävlingen i Brösarp som från början var tänkt som ett lokalt derby , Två av deltagarna kom från Torsby i Värmland ,Helmut Grassl , svensk före detta alpin skidåkare som vann SM-guld i störtlopp 1979 och hans ena dotter Paulina , juniorvärldsmästarinna i slalom 2010.Helmut tävlade i tävlingens huvudklass och Paulina i allmän klassen.

Helmut vann derbyklassen finalen mot Fabiam Rimfors, ordförande i Brösarps Alpina Skidklubb och arrangör för tävlingen.Paulina kom tvåa.

Barn och vuxna deltog och mötte varandra i tävlingen och i kvartsfinalen mötte Helmut Melanie Dahlberg från Landskrona Ski Club.

105_juli

106_juli

– Text och foto: Thomas Persson.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s