Regnigt midsommarfirande

Under Midsommarafton kläddes majstånger och dansades det på flera olika håll i sydöstra Skåne. Årets midsommarafton blev en blöt historia men framåt kvällen drog regnet bort och solen tittade fram.Backåkra , Ystad och Östarp var tre ställen där det firades midsommar.

Backåkra:
Många hade sökt sig till Dag Hammarskjölds Backåkra på midsommaraftonens eftermiddag där det har firats midsommar sedan 1968 i samband med att Löderups kommun invigde vandrarhemmet i Hagestad.Därifrån promenerade då 100-tal deltagare utmed vägen upp över åsen till Backåkra för att delta i dansen kring den lövade stången.Till systrarna Annelie Olsson och Ann-Sofi Lennartsson sång av de klassiska midsommarvisorna dansade både barn och vuxna runt stången och deltog i lekar.Flera av besökarna var utländska studenter från World Maritim University.Arramgär för firandet stod Löderups Skyttekår , Sydöstra Skånes Lottakår och Löderups Scoutkår.

Ystad:
På midsommar i fjor ordnade kommunen ett midsommarfirande i samband med Fritidsutställningen som då ägde rum i stan.Lekledare var då Ted Erikssonoch i år arrangerade han i samarbete med Ystads Kommun midsommarfirande i Norra promenaden med bland annat måla din egen folkdräkt , musikquiz , dans runt midsommarstången , lekar och konsert med Rasmus och Frida.

Kulturens Östarp:
Familjen Vollmer som driver Östarps Gästis har i snart 50 år anordnat midsommarfirande med Tornabygdens folkdanslag.Det blev dans runt stången och uppvisning av folkdanslaget.Maria Nilsson och Sergio Silva som även hade besök från Chile fanns på plats och band kransar.

63_juni

64_juni

65_juni

66_juni

67_juni

68_juni

69_juni

70_juni

– Text: Thomas Persson.
– Foto: Thomas Persson och Agneta Persson.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s