På Konstrunda

april_17

Med start på långfredagen i påskhelgen drog årets konstrunda igång på Österlen och övriga Skåne.nyheter7.se begav sig ut på konstrundan under påskhelgen.

april_18
På Galleri Forss mellan Tomelilla och Skåne Tranås ställde Clemens Briels ut oljemålningar, skulpturer och grafik.Clemens är i dag en av europas populäraste konstnärer med ett eget ART CENTER i Holland.

april_19

april_20
På Hästhagens Café och Galleri utanför Bollerup hade fotbollsklubben FC Österlen från Ystad en påskutställning i ett av rummen."Måla för fotbollen" är namnet på utställningen med tavlor målade av kändisar som Marta , Susanne Moberg. Armand Krajnc , Danne Stråhed , Hasse ”kvinnaböske” Andersson bland annat.Tavlorna som ställdes ut auktioneradess ut. .Av pengarna som kom in går hälften till utvecklingen av klubben och hälften till välgörenhetsprojektet Dreamfield Project Sydafrika som förser skolbarn i fattiga delar av Sydafrika med fotbollsmaterial och skapar bättre förutsättningar för barn att spela fotboll.

april_21
I ett av de andra rummen på Hästhagens Café och Galleri ställde Scania Photoclub från Sjöbo ut foto.En av fotograferna var Sten Ahrén som fotograferar natur i olika former.

april_22

april_23
Hos ”Skillingarna” i Mäklarna Ekströms kontor i Skillinge ställde Richard Åberg ut sina tavlor.Tavlor som riktar sig främst till barn.Där ställde även för andra året irad Krister Andersson ut grafisk konst.Gillar form och färg och vill lyfta fram formgivaren berättar Krister.

– Text och foto: Thomas Persson.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s