Motormässan i Malmö

Mars_34

Den 22-25 mars var det dags för Motormässan i Malmö som för första gången hölls på den nybyggda MalmöMässan i Hyllie.Över hundra utställare fannas på plats och underhållning och aktiviteter för både stora och små fanns på programmet.

På mässan som arrangerades första gången 1968 kunde man se en hel del Sverigepremiärer , nya bilar, motorcyklar, husvagnar och husbilar samt träffa både Blixten McQueen och Måns Zelmerlöw.

Mars_35
Subaru BRZ:En nyutvecklad sportcoupé med Boxermotor och drivning på bakhjulen.Introduceras i Sverige till sommaren.

Mars_36
Världens mest körda Formel1-bil , Lotus 72.Modellen kördes i Formel1 i 5 år , 5 månader och 21 dagar innan den ersattes av Lotus 78.Ronnie Pettersson körde Lotus 72 säsongerna 1972-1975 och vann sju segrar med bilden.Körde totalt 45 lopp med bilen.

Mars_37
Ett av de mest framgångsrika svenska teamen , Team XL kunde man träffa och lär dig mer om traktorpulling.

Mars_38
Årets bil har utsetts sedan 1964.Årets Bil 2012 efter att 59 journalister från 23 länder hade röstat fram sina favoriter blev Chevrolet Volt och Opel Ampera, som i grunden är samma bil. Bilen går på el, men när batteriet som räcker för omkring 40-80 kilometer är urladdat genererar en bensinmotor el till den elektriska drivenheten.Tvåa blev VW Up, trea Ford Focus.

Mars_40
Nils Holgerssongymnasiet fanns på plats med sin över 15-meter lång lastbilstrailer.Den är byggd för att transportera formula 1 bilar och har en komplett verkstad inuti samt sängar,kök och dusch.Från och med höstterminen 2012 kommer det finnas två nya inriktningar på fordonsprogrammet, lastbilsmekaniker och personbilsmekaniker med motorsport som specialitet.

Mars_39

– Text och foto: Thomas Persson.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s