Hem & Villamässan och Skånsk Trädgård

Mars_1

I början av mars , 1-4 mars var det dags för hem- och villamässan och skånsk trädgård arrangerad av Numera Mässor.I år arrangeradess mässan för 16:e gången och för första gången i den nya mäss­anläggningen i Hyllie.300 utsällare fanns på plats på mässan vars tema i år var ”Nära naturen”.På programmet fanns olika aktiviteter, rådgivning och scenframträdanden samt inspiration för hemmafixaren och den trädgårdsintresserade.

Mars_3
ELIQ: Trådlös elmätare som hjälper dig ta kontroll över förbrukningen och hitta de största enegibovarna i ditt hem. ELIQ består av en pekskärm som kommunicerar trådlöst med en sändare som fästs på din elmätare. Sändaren läser av elmätaren i realtid och skickar informationen till pekskärmen.

Mars_2
Underblomma: Japansk underblomma Mirabilis jalapa. Stora, doftande trumpetblommor i sensationellt sprakande färgkombinationer. Blommorna slår ut på kvällen och blommar under förmiddagen.En art i familjen underblommeväxter och kommer ursprungligen från tropiska Amerika.Arten är en flerårig ört och blir över 60 cm hög.

Mars_4
"Miss Flora" , en installation av Svenska moderådet.En catwalk av växter och modedockor visar årets blomstrande mode.

Mars_5
Måleri-SM: Unga målare visade upp sig på mässan. cirka 40 unga målare visar upp sina kreativa hantverkstalanger i fem kvaltävlingar i Umeå, Göteborg, Helsingborg, Nyköping och Stockholm. Bara de två bästa från varje kval går vidare till finalen i Måleri-SM som avgörs under Yrkes-SM i Malmö den 1 juni.Temat för Måleri-SM 2012 är musik, ett tema som tävlanden uppmanas tolka fritt.En av de som gick vidare från kvaltävlingen i Helsingborg var 19-åriga Marika Andersson Tidaholm som går på Kavelbrogymnasiet i Skövde.

– Text och foto: Thomas Persson.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s