Ny viltapp – guide bland spåren i snön

jan_28

Med den nya viltappen från Svenska Jägareförbundet kan man lättare känna igen vilka spår som finns i snön. Viltappen kan, kostnadsfritt för både Iphone och Android, snabbt ge besked vilka djur som finns där du är genom spår, läte eller hur de ser ut.

– Det är roligt att veta vilka djur som rör sig i naturen och nu kan du lätt få veta vem som gått framför dig i snön, säger Markus Olsson, projektledare för Viltappen.

– Viltappen släpptes för några veckor sedan och redan har över 14000 nedladdningar gjorts. Många av användarna finns utanför Sverige, tillägger Markus Olsson.

På Svenska Jägareförbundet hoppas man detta tyder på ett ökande intresse för djur och natur, vilket är något förbundet gärna vill bidra till.

Viltappen är indelad i fyra delar; en del som i text och bild beskriver några av våra vanligaste viltarter. I andra delar kan du bläddra bland spåravtryck och läten från dessa arter. Dessutom finns en funktion där du kan spara upplevelser i form av anteckningar, ljud och bild, till exempel spåravtryck, fågelsång eller jakt- och fiskelycka.

jan_26

– Pressmeddelande från: Svenska Jägareförbundet.
Fotograf/Källa: Markus Olsson/Svenska Jägareförbundet

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s