Lundaspelen-Basket

jan_6

Mellan den 2 och 5 januari spelades Lundaspelen i basket.Turneringen är en av Europas största ungdomsturneringar i basket i åldern 11-20 år med 309 deltagande lag från ett tiotal länder.Runt om i hallar i Lund spelas matcher.nyheter7.se besökte turneringen den andra dagen.

I Victoriastadion spelas 11-13 årsklasser.Flickorna och pojkarna i 11 respektive 12-årsklasserna spelar easy basket som är en mindre tävlingsinriktad variant som inte innehåller playoffspel och finalmatcher och när turneringen är slut får samtliga spelare en medalj med sig hem.

I den yngsta flickklassen GU11 deltog Lundalaget Värpinge IF som i en av matcherna mötte Lobas Lomma.Värpinge IF som bildades 2006 har en unik föreningsidé med prova på-verksamhet inom olika sporter och består idag av 8 prova på grupper runt om i Lundabygden och sedan något år även basketlag.

I GU13 deltog Ystad Basket.Ett lag som bara spelat basket några månader.För första gången ställde föreningen upp i Lundaspelen och hade tre lag på plats.

I en annan del av Lund i EOS-hallen spelade lite äldre klasser. Norska Oslo Vikings spelade i klassen pojkar BU18.En av matcherna spelades mot Helsingaborg BBK 2.Matchen slutade med vinst för det norska laget med 38-15.

I en av matcherna i BU16 möttes tyska DBV Charlottenburg och norska Loddefjord IL Basketball.Här blev det storseger för tyskarna med 40-18.

jan_7

jan_8

jan_9

– Text och foto: Thomas Persson.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s