P4 satsar på barnhelg: Elfving tillbaka med Upp till tretton

oktober_17

Lagom till höstlovet kommer barn att bestämma innehållet i P4 under tre dagar. Barnhelgen startar med ”Uggla i P4” på fredag 28 oktober och fortsätter ända till söndag. Då återupplivas ring-in-programmet ”Upp till tretton med Ulf Elfving” för en dag.
– Det ska bli jättekul och det väcker många minnen till liv, säger Ulf Elfving.

− P4 är familjekanalen och vi gör detta för att visa att barnen är viktiga för oss, säger Agneta Leffler, barnutbudsbeställare.

Barnhelgen har fokus på barn i åldrarna sex till tolv år. Barnen kommer att vara med som bisittare, recensenter och experter. Barn är även med och bestämmer innehållet i de lokala P4-sändningarna och kommer även att vara webbredaktörer och bestämma innehållet på P4:s barnwebb: sverigesradio.se/barnwebben.

− Vi vill inte att barnen ska vara gulliga maskotar i studion eller brådmogna barn som härmar ett vuxet tänk och beteende. Nu låter vi dem fullt ut ta plats och påverka på riktigt, säger Linda Belanner, projektledare för barnhelgen.

Barnen bestämmer i P4 28-30 oktober

Fredag
Uggla i P4, kl 13.05
Mellanstadieelever utökar redaktionen och är med och bestämmer innehållet i programmet och är dessutom med under direktsändningen.

Lördag
Ring så spelar vi, kl 07.03
En ung bisittare är med i studion och fler barn kommer att höras i programmet.

Melodikrysset, kl 10.03
Det blir ett yngre fokus i frågorna och programledaren Anders Eldeman uppmanar alla melodikryssetlösare att ha en ung medhjälpare vid sin sida.

Kossornas planet, kl 12.03
Det blir en ”Kalvarnas planet” där en mellanstadieklass bestämmer innehållet.

P4 Premiär, kl 13.03
Barnen intar röda mattan. En ung Tintin-expert recenserar nya Tintin-filmen. Det blir bakom-kulisserna-reportage på Idol. Dessutom tar redaktionen temperaturen på den nya Barbie-filmen.

Sist med det senaste med Annika Lantz, kl 14.30
Programmet utlyser en tävling bland barn. Tävlingen går ut på att göra ett satirinslag på intervjun med utbildningsminister Jan Björklund som finns på webben sverigesradio.se/p4/sistmeddetsenaste. Vinnaren får sitt inslag spelat i programmet.

Sportextra, kl 15.03
Sportextra bevaka riksfinalerna i fotbollsungdomsturneringen Sanktan (Sankt Erikscupen) där de bästa tre pojk- och flicklagen från Skåne, Göteborg och Stockholm gör upp. Dessutom håller Andreas Matz i Sportsnack med tre barn från Malmö, Roger Burman har med en ung bisittare i hytten under ishockeymatchen AIK-Brynäs och Peter Sundkvist under Luleå-Skellefteå-matchen. Barn kommer även att blogga, twittra, sitta med i studion och kommentera kring det som händer i sportvärlden.

Röör i P4, kl 22.05
Gunilla Röör har med unga gäster som resonerar om sina framtidsdrömmar.

Söndag
P4 Kultur, kl 08.05
I ”Mitt liv som sexåring” följer P4 Kultur olika sexåringar i Malmö, Göteborg, Karlstad och Umeå för att utforska städernas kulturutbud och vad de själva skapar för kultur.

Mannheimer och Tengby, kl 08.33
Det blir ”barnkollar” som har koll på olika områden och så intas Frukostklubben av barn.

Svensktoppen, kl 11.03
Carolina Norén låter den yngre generationen sköta intervjuer och inslag.

Upp till tretton med Ulf Elfving, kl 12.03
Ring-in-programmet som sändes i drygt tjugo år är tillbaka i etern under en dag. Barn svar på tävlingsfrågor och får önska en låt. Barn som vill vara i programmet och som är högst tretton år kan mejla till elfving@sverigesradio.se eller skriva ett brev till: Upp till tretton, Box 9008, 102 71 Stockholm.

P4 Extra med Erik Blix, kl 13.03
En ung bisittare är med under programmet och får även bestämma dagens gäst och förbereda egna frågor till intervjupersonerna.

Sportextra, kl 15.03
Richard Henriksson har med en ung fotbollsexpert i studion som kommenterar internationell fotboll.

– Pressmeddelande från: Sveriges Radio.  – Foto: Kristin Montagu-Evans

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s